Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

Egy éjszaka a Prinzregent Hotel Münchenben

Posted on 03 december 2010

..a “hős” korszakban: a ’90-es évek elején röviddel a “szabad” utazás kezdeteikor.. megbízást kaptunk, hogy egy Münchenben élő hazánk fiának kiszállítsunk egy oldtimer Mercedes-Benz személygépkocsit. Igyekeztünk az utat napidíjaink függvényében egy éjszaka végrehajtani. Nem kis távolság, vigyázva egy ilyen értékes gyöngyszemre.. Ráadásul további takarékos szempontokból nem szállítottuk – az egyébként tökéletes gépet – “lábon”, azaz saját kerekein tettük meg az utat. Rövidre tervezett de hosszúra nyúló, már-már a ” honvágy “- jegyében elköltött rábafüzesi csárda-vacsoránk után sikerült elhagynunk kicsi országunkat. Nos így az utunk, aki nem ismerné: Budapest – Rábafüzes – Graz – Salzburg – München útvonalon megérkeztünk. (477 mi kb 850 km)

Jártunk már ebben a szép Bajor fővárosban.. de csak nappal! Nos amikor megérkeztünk, fáradtan és álmosan éppen hajnalodott. A kihalt utcákon lépésben haladva egy “kicsi” – (kedvező árú) szállodát kerestünk… Meglátva az alig két emeletes Prinzregent Hotel-t örömmel gurultunk a parkolójába. Kicsit meglepett bennünket, hogy azonnal három londiner rohant ki segítségünkre :
– egyikük leparkolt,
– másikuk a csomagokat kapkodta,
– a harmadik hajlongva kísért bennünket a recepcióig.

Álmosan de jó érzéssel a gondoskodás láttán szobát kértünk és megkérdeztük, alvás előtt szaunázhatnánk -e egyet?
Egyáltalán nem lepődtek meg, sőt pár perc múlva a szaunában mostuk le az út porát. Néhány “megérdemelt – játékital” elfogyasztása után elégedetten aludtunk el…. Hihetetlenül finom ebéd után kicsit kitisztult figyelemmel körbetekintve mindenütt a luxus és az elegancia tűnt szemünkbe. Bőrszerkóink és farmerszereléseink kicsit kilógtak a környezetből… de mégis mindenki a “mosolygós – udvariasság” magas fokával kényeztetett. Rövid telefonálgatás után megtudtuk, hogy akihez jöttünk.. éppen Magyarországra utazott. Nem tudtuk nevessünk, vagy sírjunk.. csak amikor kikértük a számlát, akkor esett le: München, Prinzregent strasse??!!.. hiszen ott volt Adolf H. lakása és a legdrágább belváros… Csomagoltunk és mivel mást nem tehettünk – az üzemanyag-költséget kivéve – átadtuk összes pénzünket! Magas borravalót hagyva kijelentkeztünk.

Önök most azt gondolják: ” két fiatal tapasztalatlan magyar srác.” Nos a szálloda személyzete a kocsit, borravalót és a “stílust” látva azt gondolták:” két gazdag különc Magyar úr.” Ők integetve búcsúztak – mi végül is jót nevettünk!
…és itthon adtuk át az autót.

Beküldő: Abonyi Zsolt, Szeged


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog