Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

Madonna Velencében – Exkluzív!

Posted on 02 szeptember 2011

A Casinó Palace varázslatos épületében üldögélek néhány sztahanovista újságíróval. A reggeli napfény álmosan pislog be a hatalmas ablakokon a tenger felől, aranyszínbe borítva a Kate Middleton esküvői ruhájának uszályával vetekedő függönyöket. Tegnap éjjel érkeztem meg Velencébe, hogy három napot a Biennálén töltsek, és hogy – nem titok, hogy ez volt az elsődleges cél – elcsípjem Madonnát, aki itt mutatja be első nagyjátékfilm rendezését, a W.E.-t. A szállodát természetesen a Külföldi Szállodák .hu portálon foglaltam le, hiszen itt az összes hotel legalacsonyabb-ár garanciával foglalható.

Késő éjszaka futott be a hajóm a Szent Márk térre, de a kis sikátorokban még mindig javában zajlott az utcabál. Hegedűszó, maszkokkal és drámai leplekkel borírott táncosok és pantomim művészek, és persze a fesztiválozók. Szándékosan nem használom a „turisták“ szót, ez ugyanis már a negyedik látogatásom a gondolák földjére, és bizton mondhatom: a filmfesztivál ideje alatt egészen másfajta közönséget vonz Velence. Mire eljutottam a szállodámhoz – a csinos kis freskókkal, aranyszínű kárpitokkal és a Tintorettókat idéző, lélegzetelállító dekorációkkal ékes Violino D’Orohoz -, belefutottam az orrát magasan hordó kurátor asszonyba, aki tetőtől talpig Diort viselt, bohém fotósokba, akik „poénból regisztráltak“, és persze hozzám hasonló szabadúszó riporterekbe és írókba is. Ami pedig mindannyiunkat összeköt: ki sem kell mondanunk a „nevet“, akkor is tudjuk, miért, azaz kiért van itt a másik.

Egy gyors reggeli után – amit szó szerint remegve fogyasztottam el, annyira vártam már, hogy ismét a vaporettón kotyogjak a kanálisokon – a Lidó felé vettem az irányt, és körbesétálva ezt a mesebeli szigetet megérkeztem a Mozi Faluhoz. A regisztráció előtt azonban még volt egy kis dolgom: valahogy jegyet kellett szereznem a W.E. díszbemutatójára. Bár az angol királyi család drámáját – amikor is Edward feladta a trónját egy kétszeresen elvált amerikai asszonyért – feldolgozó, kosztümös dráma sajtóvetítésére hivatalos vagyok, nem hagyhatom ki a díszelőadást sem. Elvégre ott derül ki, hogy Madge Marc Jacobst, Stella McCartney-t, esetleg kilencvenesévek-béli jó szokásához híven Éva-kosztümöt visel majd. Rendkívüli határozottsággal előadtam, hogy én foglaltam jegyet, de nem kaptam meg a visszaigazoló mailt, és hogy ez miféle bánásmód, mire a kassza mögött ülő lányka heves „szkúzi, szkúzi“-zás közepedte gyorsan kinyomtatott nekem két, a harmadik sorba szóló jegyet. Azt hiszem erre mondják, hogy „Közel a menyországhoz“.

Bár eltökélt szándékom volt mindenki előtt, a kora reggeli sajtóvetítésen megnézni a Nagyasszony filmjét, a sajtótájékoztató napján bizarr lépésre szántam el magam. Miután a „havi lapos“ belépővel rendelkezőkkel szemben elsőbséget élveztek a „napilapos“ újságírók, egyetlen lehetőségem maradt: a nap első sajtóeseménye előtt – amelyet hála a jó olasz bornak és a reggelbe nyúló velencei éjszakáknak köszönhetően szinte minden zsurnaliszta végigaludt – besurrantam a terembe, és fészket raktam közvetlenül a piedesztál előtt. Elhatároztam: ha étlen-szomjan kell végigszobroznom három sajtótájékoztatót, akkor sem mozdulok innen. A kitartásomat pedig „röpke“ három órával később nem várt siker koronázta: a zeneipar királynője nem élt a társasági élet krémjének kiváltságával, a 15 perc kötelező késéssel, és ahogy belépett a terembe visszafogott, fekete-fehér ruhácskájában, azonnal összeakadt a szemünk. Ekkor már tudtam, hogy nem kell majd elkötnöm egy gondolát, és az O Sole Mio és a Like a Virgin remix változatát üvöltve kergetnem őt a lagunákon…

Madonna nem csak, hogy készségesen, kedvesen, és kissé elpirulva válaszolt a kérdéseimre, de a film többi sztárját is megszólaltatta az általam felvetett témákban. Az interjú az Elle magazin decemberi lapszámában lesz majd olvasható, ám annyit elárulok: ez a nő fényévekkel intelligensebb, izgalmasabb, és kifinomultabb, mint amilyennek a szenvedélyes Madonna-gyűlölők elkönyvelték az elmúlt harminc évben. Ami pedig a filmet, a W.E.-t illeti: a legvadabb kritikusok is perceken át tapsoltak a dívának az esti díszbemutatón. Az egykori anyagias lány bebizonyította, hogy nem csak külsőségeiben képes megújulni időről időre, de spirituálisan és intellektuálisan is egészen új szintre emelkedett. A film habcsóknak öltözött sztárja, Abbie Cornish mellett állva, meseszép, ám egyszerű ruhájával azt üzente: „ma éjjel nem tündökölni akarok. Arra figyeljetek, amit adok, és ne arra, hogy kinek ismertetek meg.“ Mi pedig – akik tanui lehettünk a filmtörténeti pillanatnak, mikor egy női rendező elegánsan tökön ragadja Hollywoodot – fejet hajtva tisztelegtünk őfelsége előtt, aki immáron nem csak a pop, hanem a mozi királynője is.

Exkluzív fotók hamarosan érkeznek!

Steiner Kristóf


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog