Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

Top 5 kerékpárbarát város a világon

Posted on 24 november 2010

Egyre nő azon utazóknak a száma, akik az otthon már megszokott kerékpáros közlekedést egy külföldi út során sem szeretnék nélkülözni. Nekik gyűjtöttük össze a világ 5 leginkább kerékpárbarát városát.

5. Montreal, Kanada – A város a közelmúltban költött 134 millió dollárt a már meglévő kerékpártárolók felújítására és újak létrehozására, illetve újabb kerékpárutak létrehozására. Jelenleg 2400 mérföld kerékpárút áll a montrealiak és oda látogató turisták rendelkezésére.

4. Curitiba, Brazília – A város sokak szerint az egyik legjobban megtervezett város a világon. Az amerikai Reader’s Digest magazin olvasói szerint a legjobb hely Brazíliában. Nem meglepő, hogy óriási mennyiségű és kifejezetten jó minőségű kerékpárút áll a biciklivel közlekedők rendelkezésére.

3. Bogota, Kolumbia – Tudjuk, hogy meglepő és Bogotáról biztosan nem ez jutna először az ember eszébe, de igaz: óriási preferenciát élvez a kerékpárral való közlekedés a városban, pláne, hogy a Bogotában lakók több, mint 13%-a rendelkezik autóval, így kormányzati szinten is kiemelt helyen szerepel a kerékpárutak fejlesztése, újabb dokkok kialakítása.

2. Koppenhága, Dánia – Miután az ország a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető hegyvidékben gazdagnak, így nem meglepő, hogy könnyű kerékpárral eljutni bárhova az országban, nem beszélve a fővárosról. A statisztikák szerint a Koppenhágában lakók 32%-a kerékpárral jár dolgozni, így nem meglepő, hogy mind a környzetet, mind az ott lakókat alapul véve a világ egyik legegészségesebb városaként tartják számon.

1. Amszterdam, Hollandia – Dániához hasonlóan ez az ország sem a magashegységek hazája, így ideális jó minőségű kerékpárutak létrehozására, amiben a hollandok élenjárnak. Az Amszterdamban élők közel 40%-a kerékpárral közlekedik, így nem meglepő, hogy a városnéző túrákat bonyolító cégek is örömmel alkalmazzák ezt az egészséges és környezetbarát közlekedési eszközt.


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog