Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

Görögország, Thessaloniki

Posted on 19 augusztus 2011

Az én élménybeszámolóm valószínűleg kicsit más lesz, mint az átlagos. Ugyanis 5 hónapig tartott a nyaralásom.
Életem első külföldi útja volt, és erre önerőből nem is lett volna lehetőségem. Egyetemistaként több ösztöndíjra is pályázhattam, így az EILC, illetve az Erasmus programok segítségével juthattam el a csodálatos Thessalonikibe, Görögország második legnagyobb városába. Életem első kollégiumi létét -, mely két és fél hét gyötrelmes küzdelem volt, és első albérletét is itt tudhattam magaménak. Az érzés, amit minden reggel átéltem leírhatatlan. Ismeri/Ismered azt az érzést, amikor csak vagy, nem csinálsz semmi különöset, de a boldogságtól mosolyogsz, és teljes mértékben azt érzed, hogy jó helyen vagy? Én minden nap ezt éreztem, amikor a hegyen lévő lakásunkból kiléptem az utcára, és megláttam a tengert, amint éppen kel fel a nap. Ez a legegyszerűbb, és legtisztább boldogság.
Természetesen voltak az útnak árnyoldalai is, de ezek a bizonyos kellő rosszak. Bizony hozzá kell szokni, hogy itt az emberek bizonyos dolgokban nagyon kedvesek és segítőkészek, másokban viszont rendkívül ellenszenvesek tudnak lenni. Ha egy görög felajánlja a segítségét, nem szabad visszautasítani, mert az egyik legnagyobb sértésnek számít. Aki Thessalonikit választja bele fog “futni” olyan szituációkba, amikor már-már kellemetlenül érzi magát a segítség miatt. Ha tényleg nem szeretné valaki elfogadni a felajánlást, akkor határozottan nemet kell mondani, mindenféle udvariaskodás nélkül. Ha ez sem segít, akkor elköszönni és távozni kell.
Tömegközlekedés tekintetében hasonló, mint Budapesten. A buszok általában nagyon zsúfoltak, és a közlekedési dugók általánosnak számítanak. A metrót most építik, szóval csak busszal lehet közlekedni. Az árakat tekintve drágább, mint Budapest. Thessalonikin kívül volt szerencsém eljutni Galaxidi-ba, Delphoi-ba és még számtalan mesés helyre.
Az ösztöndíjprogramnak köszönhetően több százan érkeztünk ugyanazért, csak a Világ több pontjáról. Hiába találkoztunk akkor életünkben először, olyan volt, mintha ezer éve ismernénk egymást. Mindenki nagyon figyelmes, kedves és segítőkész volt. Hiszen valamilyen szinten egymásra voltunk utalva. Mindenki távol a családjától, egyedül a nagy Világban, egy idegen kultúrában. Ezek a dolgok rendkívül össze tudják kovácsolni az embereket.
Összességében Görögország, és azon belül a második legnagyobb városa gyönyörű. Én csak ajánlani tudom. Viszont az egyetem részét nagyon gondolja meg mindenki. Sokszor nagyon nehéz, és rendkívül nagy nyugalom kell hozzá, hogy végigcsinálja az ember. Bár lehet, hogy csak pont nem volt szerencsém. Ki tudja?! 🙂  Remélem, hogy ha valaki –mondjuk éppen Te, kedves Olvasó- Thessalonikit választja, akkor ugyanannyi örömben, és élményben lesz részed, mint Nekem. Egy biztos: az élmény, hogy egy mediterrán országban tölthettem el 5 hónapot, semmivel nem pótolható, és ezért végtelenül hálás vagyok.
Beküldő: Kemecsei Bernadett

Az élménybeszámoló nyereményjátékunkra érkezett, amiben prágai hétvégét sorsolunk ki.


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog