Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

30. Álomút – New York

Posted on 19 április 2011

Minden álmom, hogy egyszer én is a betondzsungel aszfaltját koptassam. Ámulnék és bámulnék a filmekből közismert Time’s Square neon-és fényreklámjain. Innen már csak egy köpés a Broadway, el is játszom a gondolattal, milyen lenne beülni egy Nyomorultakra vagy Macskákra. Azonban mozgalmas napok elébe nézünk. Ki nem hagynék egy hajós kirándulást a Szabadság-szoborhoz. Fantasztikus élmény lehetett bevándorlóként szembesülni az ’öreg’ hölgy impozáns méretével. A kultúra jegyében elzarándokolnánk a Metropolitan Múzeumhoz, megtekinteni az európai festészetet, egyiptomi tárlatot és nem utolsósorban az amerikai szárnyat. Éhségünket csillapítva, a Chinatown felé vesszük az irányt, ahol az egzotikus választékot tekintve, mindenki talál magának valót. A Rockefeller Center város a városban építészeti megoldása már önmagában megér egy misét, én mégis a Radio City Music Hall art deco enteriőr kialakítására lennék kíváncsi. Az estét naplementével zárnám az Empire State Building kilátótoronyból. Elég ’snassz, ugye? : )
Amolyan Carrie Bradshaw stílusban végigcsattognék a 5th Avenue-n és igenis felpróbálnék egy Manolo-t, már csak a feeling kedvéért. Miután felszárítottam a könnyeimet, taxiba vágódunk és meg sem állunk a St. John’s Katedrálisig, melynek lépcsőjén elfogyasztjuk a jól kiérdemelt croissant. Munícióval feltankolva végigkerekeznénk a SoHo negyedén, mely csodás galériáknak és könyvritkaságoknak ad otthont. (mázlista bérlők…)
Egy léha nap jegyében ellátogatnánk New York egyetlen zöld oázisába, a Central Parkba ahol biztosan kapható a kedvenc fagyim, a sztracsi is. Hogy igazodjunk a hely szelleméhez, útközben beugrunk egy Starbucks-ba és sztárok módjára folytatjuk a Nagy Alma meghódítását.
Igazi világutazást zsúfolhatunk pár órába, ha eltrappolunk a Lower Eastside környékére. Én is adnék a ’vizuális’ sokszínűségnek, ki nem hagyva a gyönyörű zsinagógákat. Nem tévedhetek nagyot, ha az otthoniaknak a Macy’s-be kutakodnék ajándék után és természetesen egy I love NY feliratú póló mindenkinek automatikusan dukál. 4 nap rövid idő, mégis maradandó emlékké nemesedhet, ha olyan helyre jutunk el, ahová régóta vágytunk.

Üdvözlettel: Pál Andrea

(Az álomút bejegyzés nyereményjátékunkra érkezett.)


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog