Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

6. Álomút – India

Posted on 07 április 2011

Évek óta motoszkál a fejemben – nem tudom, csak sejtem honnan az ötlet – nekem el kell jutnom Indiába és látnom kell a Tadzs Mahalt. Azt hiszem a története ragadott meg legelőször. Sáhdzsahán császár szeretett felesége 15.gyermekük szülésébe halt bele.. Halálos ágyán kérte férjét, más asszonyt ne vegyen maga mellé és olyan sírt éppíttessen, aminek csodájára járnak. A tragédiába beleőszült császár építészt fogadott, akinek feleségét megölette, hogy átérezze az ő fájdalmát. A fehér márvány épületegyüttes 20 év alatt 20 ezer ember munkájával készült el. A legenda szerint építészét – a munka befejeztével megvakíttatta, hogy ne tudjon többé ilyen csodát építeni. Az épület a legszebb fehér márványból készült, 28 féle drága- és féldrágakő díszítésekkel. A Tadzs Mahal akkor a leglenyügözőbb, mikor a telihold fényében sejtelmesen ragyogni kezd a márvány. “Könnycsepp az idő arcán” – írta róla R.Tagore.

Ezt a csodát szeretném én látni. De ha már ott vagyok, szívesen megnézném a Sariska Nemzeti Parkot, ahol tigrisekkel, leopárdokkal, majmokkal és egyéb állatokkal találkozhatnék – tisztes távolból. Esetleg eljutnék az Amber erődhöz, és még az is lehet, hogy elefántháton, mert az is lehetséges. És ha lehetne, helyi emberekkel találkozni, megismerni őket, szokásaikat, lakóhelyeiket. Betekinteni egy-egy szűk sikátorba, nézelődni egy piacon. Na és végül, de nem utolsó sorban az étkezés. Az indiai asszonyok naponta háromszor főznek, mert csak friss ételt szolgálnak fel. Ügyelnek az ízek, színek,illatok, formák harmonizálására. Egyaránt felszolgálnak csípős, édes, savanyú, lédús és száraz ételt. Kézzel esznek, de csakis a jobb, a tisztának tartott kezükkel. Szívesen mennék vendégségbe egy családi vacsorára, közelebbről megismerni étkezési kultúrájukat is. Hát ennyit az én Indiámról, amit talán egyszer láthatok, de ha nem akkor maradnak a mesés képek!

További szép napot
üdvözlettel: Cs.Papp Erzsébet

(Az álomút bejegyzés nyereményjátékunkra érkezett.)


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog