Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

Álomból valóság: Montenegro – Tivat

Posted on 07 február 2011

A Kotori öböl csodás tájára, a montenegrói Tivat városába nyertem a tavaly nyáron, egy két fős, egy hetes utazást. Egy szegedi rádió huszadik születésnapi reklámkampányában húsz utazást ajándékoztak a legszerencsésebb hallgatóknak. Többnyire belföldi utazások voltak, de akadtak külföldi utak is. Június végén kellett útra kelni, ezért a férjem és kislányom utaztak el, nekem ugyanis szóbeli vizsgáim voltak ebben az időszakban. Nagyon örültem a nyereménynek, és igazán boldog voltam, ha én nem is, de legalább a lányom olyan élményekben részesülhet amilyenekről, én gyermekkoromban nem is álmodhattam. Romániában nőttem fel, külföldi utazásról nem is ábrándozhattam.
A kimerítő 16 órás út után, Tivatba érkezve a Savo apartmanban kedvesen, és segítőkészen fogadták őket. Mikor elárulták ölükbe hullott ez a nyaralás, szívből gratuláltak, és látszott rajtuk, hogy ők is örülnek kivételes szerencsénknek. Egész nyaralás alatt V.I.P. vendégeknek tekintették őket.  A nyeremény a buszos utazást, és a szállást biztosította. Apartmanjukban egy kis konyha állt rendelkezésre, hogy önellátós módszerrel főzzenek maguknak A recepciós, látva hogy apuka lányával érkezett, kacsintva ajánlott egy közeli pizzériát. Így a vacsora mindig könnyen megoldódott. A hatodikos tinédzser rendkívül élvezte a nyaralás minden percét, főleg azt a napot emlegeti azóta is, amikor édesapjával befizettek egy hajókirándulásra.  A szálloda tulajdonosának a hajójával szelték a habokat, ő vitte őket a csodás Kotori öböl szigeteire, többek között a szirti Madonna szigetére. A mesterséges szigeten emelt kis kápolnában a turisták tátott szájjal ámuldoztak az évszázados relikviák láttán. Tivat városát kis Monte Carlónak is nevezik, hisz az Adriai tenger egyik gyöngyszeme. Rohamosan fejlődik, van kikötője, reptere is. A hegyek látványa, és a tenger kristálytiszta vizének találkozása katartikus élményt nyújt az országba érkezőknek. Mondhatni egyet fizet – kettőt kap. Ezeken a tájakon Isten alkotó keze tetten érhető, szebbet el sem lehet képzelni, talán még álmunkban sem. A montenegrói emberek igazán vendégszerető népek, jól tudják, hogy ebből élnek, és nem csak álszentségből, hanem valóban alázattal szolgálják ki a hozzájuk látogatókat, valósággal lesik a nyaralók minden kívánságát. Fontos nekik, hogy aki csak megfordul feléjük, mindannyian elégedetten távozzanak, és jó hírűket vigyék a világba.
Szeretném megnyerni a Prágai utazást, de remélem sejtik, milyen titkos hátsó szándék munkál bennem. Természetesen anyaként ismét lányomnak szeretnék tanulmányaihoz új ismeretanyagot szolgáltatni, hisz Prágában aztán volna látnivaló bőven.
Beküldő: Bagdi Andrea


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog