Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

Egyiptom: nem javasolt

Posted on 31 január 2011

A Külügyminisztérium az egyiptomi biztonsági helyzet súlyos romlása miatt az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta át Egyiptomban Kairó, Alexandria, Luxor és Szuez városokat – áll a minisztérium vasárnapi közleményében.  

Továbbra is javasolják valamennyi, nem feltétlenül szükséges és indokolt egyiptomi utazás elhalasztását a helyzet általános normalizálódásáig. Azokat, akiknek utazására halaszthatatlan ügyben mégis szükség van, arra kérik, hogy tanúsítsanak fokozott körültekintést és óvatosságot, s egész Egyiptomban következetesen kerüljék a tömegdemonstrációk helyszínét. Pataki Eszter, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője az MTI-nek vasárnap kora este elmondta, hogy továbbra sem fordultak segítségért az egyiptomi magyar nagykövetséghez az ott élő, vagy turistaként ott tartózkodó magyarok, egyetlen magyar állampolgár sem jelezte, hogy gondja lenne.
A Külügyminisztérium pénteken honlapján hívta fel az Egyiptomba utazó magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy az elmúlt napokban történt zavargások és tüntetések miatt kerüljék el a tüntetések helyszínét Kairóban és az ország más nagyvárosaiban. Vasárnap pedig a nem javasolt úticélok közé sorolták Kairót, Alexandriát, Luxort és Szuezt. Egyiptomban kedd óta kiterjedt kormányellenes tüntetések folynak. Az utcai demonstrációkban eddig több mint százan meghaltak és több mint ezren megsérültek. Több nemzetközi légitársaság törölte kairói járatait. A ferihegyi repülőtérre csak az Egyptair légitársaság közlekedtet járatokat. Vasárnap késő délutánig a járatokat nem törölték, de késések előfordultak.


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog