Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

Üzleti út: Lisszabon

Posted on 07 december 2010

November elején egy konferenciára kellett utaznom Lisszabonba és a Sofitel Lisbon Liberdade-ban foglaltak szállást mindenkinek. A hotel a város szivében, a reptértől mégis csupán 10 percre és pár euronyira van. Belépve a szobába kicsit leesett az állam; csodás design, tágas helységek, ötletes megoldások a hotel fekete, arany és piros alapszíneivel.
A fürdőszoba egy sarok-szekrényajtóra hajazó cseles megoldás mögött rejtőzik káddal, bidével, képekkel és virágokkal.  A L’Occitane tisztálkodó szerek, köntös, papucs és egyébb higiénés felszerelés a négy csillag adottsága, de plusz meglepetések várják az embert a kínai szekrényben rejtőző LCD tévé, a távirányítós Ipod dokkolós rádió és a Nespresso kávégép személyében, amihez két féle kapszula közül választhatunk.
A repülőúton beszerzett fáradtság elillant, a kényelmes fotelre rádobáltam a táskákat, majd ők pihennek.  Zuhany, bekapcsoltam a rádiót és az I’m free-re körbetáncolva a szobát a hatalmas tükrök elött gyorsan átöltöztem. A lendületet kicsit visszább vette, hogy nyilván elfelejtettem a bőröndöm zár nyitó kódját, pár lehetséges végkifejletet végigvéve (IT konferencia, rajtam kívül még 2 nő, az egyik 20 kiloval több, a másik 20 évvel) nekiálltam a neten az alapbeállítást keresni  (a hotelben fizetős Wifi van, a telefonomon a 3G kiválóan működött) eredménytelenül. 10^3 ismétléses variácót nem próbálok ki, az összes ugyanolyan számjegy variációi nem jöttek be, akkor mi lehet? 100. Az volt. Végre lett ruhám, irány a novemberi hűs, 26 fokos mediterrán város éjszakai pezsgése!

A hotel azon a sugárúton van, amelyik egyenesen a folyóhoz vezet, ezt akartam megnézni, de útközben csomó minden eltérítheti az embert, például egy bevásárló központ, ami nem amolyan Mammut-féle, hanem igazából egy utca a domboldalon, amiben csak üzletek laknak az összes emeleten. Az emberek nagyon kedvesek, főleg az éjjel egyedül sétáló nőkkel. Hasist nem érdemes vinni, megkockáztatva az esetleges reptéri cécót, 10 méterenként állítanak meg, hogy vegyél. A folyóig aznap este nem jutottam el, gyáván megfutamodva csatlakoztam a bárban a többi, konferenciára érkezőhöz.

A szobába visszatérve az ágy megvetve, a párnán csoki, az éjjeliszekrényen ásványvíz és odakészítve a TV távirányító. Az ágy hatalmas, magas és kényelmes. Kicsit féltem, hogy ha egy személyre foglalják a szobát, akkor keskeny, számomra alhatatlan ágyat kapok, de kellemesen csalódtam. Bár csak 3 napot töltöttem ott, de hosszabb időt is nagyon kényelmesen el lehet tölteni ebben a szobában a bezsúfoltság érzete nélkül. Elutazáskor a hotel kényelmes autója vitt ki a reptérre ugyanazon az áron, amit érkezéskor fizettem a taxisnak. Összességében tökéletes business hotel, a liftben összefuthatsz Michael Buble-val is akár, ha szintén akkora mákod van, hogy éppen akkor a városban koncertezik.

(A folyóhoz eljutottam végül taxival. Büdös.)

Beküldő: G. Rita, Budapest


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog