Csatlakozz hozzánk!
Olvasd a Blogunkat!
Skype | Kapcsolat
|
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szálloda akciók, szállás ajánlatok: hírlevél feliratkozás: szállodák .hu

Az Ön neve:

E-mail címe:

Születésnap Velencében

Posted on 07 október 2010

Szubjektív, hogy ki és miként ítél meg egy helyet, egy szállodát…, de vannak olyan közismert és közkedvelt városok, amelyek választása esetén biztosított a garancia egy kellemes kikapcsolódásra. Ezek közé tartozik – szerintem – Velence is. 

Néhány éve a 40. szülinapomat volt alkalmam ott tölteni. 5 napra utaztunk ki (repülővel), s bár az alapvető információkat mindannyian jól ismerjük Velence kapcsán, mégis a gyors szervezés közepette nem volt alkalmunk körbejárni a gyakorlati kérdéseket. Éppen ezért egy központi helyen (közvetlenül a Rialto híd mellett) kerestünk magunknak szállást, hogy minél egyszerűbben és minél könnyedebben meg tudjuk majd közelíteni a nevezetességeket.

A szállás abszolút tökéletes helyen volt (és maga a szálloda, a Hotel Bella Venezia is az volt), de ott kellett rájönnünk, annyira emberléptékű a sziget, hogy szinte mindegy lett volna, hol van a szállásunk, akkor is könnyedén bejárható lett volna a sziget. Persze, ehhez azért kellett egy jó nagy adag sétálókedv is, így fordulhatott elő, hogy a helyi vízibuszt csak az utolsó nap volt alkalmunk kipróbálni, továbbá az egész napos barangolások révén nemcsak az útikönyvek címlapján lévő nevezetességeket, hanem az eldugott kis sikátorokat is a több száz éves (bár sokszor felújításra szoruló) épület remekekkel együtt sikerült megnéznünk.

Kirándulásunk közvetlenebbre és személyesebbre sikeredett azáltal, hogy korábban egy írországi nyelvtanfolyam során megismert és azóta is kisebb-nagyobb megszakításokkal kapcsolatban lévő olasz hölgy szintén Velencébe utazott, hogy személyesen is találkozzunk újra. Az olaszok közvetlensége, illetve kedvessége kint tartózkodásunk során sokszor és sok formában nyilvánult meg (kezdve a szálloda figyelmességén át egészen a helyi emberek segítőkészségéig), amely még közelebb hozta hozzánk a várost, nem beszélve az olasz konyha által nyújtotta élvezetekről.

Ha valaki egyszer Velence felé veszi irányát, akkor érdemes a szokványos 2 nappal szemben 5-6 napra kiruccanni, hiszen akkor nemcsak a szokásos Szent Márk teret a Bazilikával, a Dózse palotát, a Sóhajok hídját… tudja kutyafuttában megtekinteni, hanem azok alapos (pl. Tintoretto és Tiziano festményeinek) megismerése mellett jut ideje a sziget kevésbé zsúfolt, de annál érdekesebb részeit is bebarangolni vagy akár átruccanni a közeli szigetek egyikére, pl. Muránóra. Mindenkinek csak ajánlani tudom Velencét, remélve, hogy a tudósok általi fenyegetettség, azaz a sziget elsüllyedése nem következik be, s így az utánunk következő generációk is gyönyörködhetnek majd benne! 🙂

 Beküldő: B. Györgyi


Még nincs válasz. Legyél Te az első hozzászóló!

Hozzászólás írása

You must be logged in to post a comment.

Legutóbbi bejegyzések

Címkefelhő

Afrika Amszterdam Anglia Ausztria Bulgária Bécs Design hotelek Dubrovnik Egyiptom Firenze Franciaország Görögország Horvátország Hurghada Isztria Kanári-szigetek karácsony Kempinski Korfu külföldi szállodák last minute London luxus hotel Magas-Tátra megáll az ész München New York nyaralás nyereményjáték Nápoly Németország Olaszország Prága Párizs Róma Spanyolország statisztika Svájc Szlovákia síelés tengerparti szállodák Tunézia Törökország Velence érdekes hírek

Meta

Külföldi Szállodák .hu Blog is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Külföldi Szállodák .hu Blog